Wykonanie
Sałatka z
cukinii, co by tu o niej napisać hmm... Smak dość niebanalny, ale jest dobrym dodatkiem do drugich dań. Przepis pochodzi oczywiście z książki 153
przetwory i dania
mięsne Siostry Anastazji.

Składniki:2 1/2 kg
cukinii30 dag
cebuli3 ząbki
czosnku1
marchewka3 łyżki posiekanej
natki pietruszkisólZalewa1/2 szklanki
octu 10%1/2 szklanki
wody1/2 szklanki
oliwy1/2 szklanki
cukruWykonanie:
Cukinię poszatkować, posolić i pozostawić na około 3 godziny.
Cebulę pokroić w kostkę,
czosnek drobno posiekać,
marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cukinię odcisnąć i dodać do pozostałych składników. Wymieszać z ugotowaną zalewą. Przełożyć do słoików, pasteryzować 15 minut.Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka :