ßßß Cookit - przepis na Gulasz ala cassoulet

Gulasz ala cassoulet

nazwa

Wykonanie

Szybko, bardzo szybko i smacznie. W książce Ainsley'a Harriott'a jest pod nazwą "Double-quick Caroline's cassoulet", więc tak naprawdę nie mogłam go nie zrobić, prawda? Delikatnie zmodyfikowałam przepis, nie posypałam dania bułką tartą i nie zapiekłam. Dlatego też nazwałam je gulasz.
Składniki:
1 łyżka oliwy
1 cebula
2 ząbki czosnku
250 g pokrojonej w kostkę wieprzowiny lub jagnięciny
400 g pomidorów z puszki
2 marchewki, pokrojone w kostkę
150 m wina
150 ml bulionu
po 1/2 łyżeczki rozmarynku, tymianku i natki pietruszki
400 g fasoli w puszce
sól, pieprz
natka do dekoracji
Wykonanie:
Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę i czosnek przez kilka minut. Dodać mięso i smażyć przez około 5 minut. Dodać pomidory, marchewkę, wino, bulion i zioła. Gotować na średnim ogniu przez 25 - 35 minut, aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku. Gotowe danie posypać natką.
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2014/03/Gulasz-ala-cassoulet.html