Wykonanie
Szybko, bardzo szybko i smacznie. W książce Ainsley'a Harriott'a jest pod nazwą "Double-quick Caroline's cassoulet", więc tak naprawdę nie mogłam go nie zrobić, prawda? Delikatnie zmodyfikowałam przepis, nie posypałam dania
bułką tartą i nie zapiekłam. Dlatego też nazwałam je gulasz.
Składniki:1 łyżka
oliwy1
cebula2 ząbki
czosnku250 g pokrojonej w kostkę
wieprzowiny lub
jagnięciny400 g
pomidorów z puszki2
marchewki, pokrojone w kostkę150 m
wina150 ml
bulionupo 1/2 łyżeczki
rozmarynku,
tymianku i
natki pietruszki400 g
fasoli w puszce
sól,
pieprznatka do dekoracjiWykonanie:Na patelni rozgrzać
olej. Podsmażyć
cebulę i
czosnek przez kilka minut. Dodać
mięso i smażyć przez około 5 minut. Dodać
pomidory,
marchewkę,
wino,
bulion i
zioła. Gotować na średnim ogniu przez 25 - 35 minut, aż
mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku. Gotowe danie posypać
natką.