ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoryż 200 gramówbulion warzywny 1 kostekpapryka czerwona 4 sztukpapryka żółta 0,5 sztukpapryka zielona 0,5 sztukpapryczka chili 1 sztukpomidory 1 sztukdymka 2 sztukpieczarki 100 gramówolej 2 łyżek stołowychtuńczyk w sosie własnym 1 puszkaparmezan 100 gramówbazylia 1 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkisok z cytryny według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Litr wody zagotować z rozpuszczoną kostka bulionową. Do wrzątku włożyć torebki z ryżem, zagotować i gotować 15 minut, osączyć, ostudzić. Warzywa umyć i osuszyć. Z papryk czerwonych odkroić wzdłuż szerokie paski miąższu i wyjąć przez otwory pestki, a odcięte kawałki pokroić w kostkę razem z papryką żółtą i zielona oraz pomidorami. Oczyszczoną chili posiekać w drobną kostkę. Oczyszczoną, posiekana dymkę podsmażyć na oleju razem z pokrojonymi pieczarkami. Ostudzony ryż wyłożyć do miski i rozdrobnić widelcem, dodać pokrojona paprykę, pomidory, dymkę z pieczarkami, rozdrobnionego tuńczyka z puszki oraz starty parmezan. Mieszając, doprawić posiekaną bazylią, rozdrobnionym czosnkiem, sola oraz pieprzem. Farsz włożyć do wydrążonych papryk. Papryki zawinąć w folię aluminiową, ułożyć na blasze i piec 30 minut w 180 stopniach.Uwagi:Folię aluminiowa można zastąpić pergaminem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: