Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z kurczaka 2 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
papryka zielona 1 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
pomidory 1 sztuk
płatki migdałowe 2 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
czekolada gorzka 6 kostek
kminek mielony 0,5 łyżek deserowychgałka muszkarołowa 0 , 5 łyżek deserowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
pieprz 0,5 łyżek deserowych
sól 0,5 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowychWykonanie:Umyte, osuszone piersi przekroić na połówki. Oczyszczony
czosnek rozdrobnić. Oczyszczona
paprykę pokroić na kawałki, a
chili posiekać. Sparzonego, obranego
pomidora pokroić na ósemki.Do żaroodpornego naczynia wlać
oliwę oraz wrzucić
czosnek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Gdy
oliwa się rozgrzeje, włożyć do naczynia
filety z kurczaka i chwile podsmażać, dodać
papryki i
pomidory,
rodzynki,
migdały oraz
przyprawy. Wlać pół szklanki
wody, zamieszać, przykryć naczynie i piec 30 minut.Do sosu dodać kostki
czekolady i piec jeszcze 18 minut, żeby
mięso było miękkie. Podawać z
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: