ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukczosnek 2 ząbkioliwa 4 łyżek stołowychwołowina mielona 400 gramówpapryczka chili 1 sztukpomidory 1 sztukoliwki zielone marynowane 3 łyżek stołowychmigdały 50 gramówrodzynki 1 łyżek stołowychkminek mielony według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniapapryki kolorowe 4 sztukWykonanie:Farsz: oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać mięso i krótko razem podsmażyć. Oczyszczone chili, pomidor, oliwki oraz migdały(bez skórki) drobno posiekać i dodać do mięsa razem z opłukanymi rodzynkami. Mieszając, doprawić mielonym kminkiem, sola oraz pieprzem.Paprykę umyć, odciąć nasady z ogonkami i usunąć przez otwór pestki. Wydrążone papryki napełnić farszem i zawinąć w folie aluminiową. Ułożyć na blasze i piec 30 minut w 180 stopniach. W trakcie pieczenia papryki odwrócić, aby równomiernie się upiekły.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: