ßßß
Mięso zmielić, dodać do cebuli i smażyć do momentu, gdy cały płyn z mięsa odparuje.
Papryki pokroić w średnią kostkę, paprykę chili posiekać i razem z odcedzoną kukurydzą dodać do mięsa. Smażyć jeszcze ok. 10 minut, aż masa zrobi się sypka. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać wraz z solą, pieprzem i chili w proszku do mięsa, wymieszać i wyłączyć.
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, Pomidory pokroić w cienkie plastry. Awokado przekroić na dwie połowy, usunąć pestkę, obrać ze skóry i pokroić w półplasterki. Dużą patelnię grillową zagrzać na średnim ogniu. Położyć na patelni tortillę, jedną jej połowę posypać startym serem, na tym rozłożyć 2-3 łyżki farszu mięsnego polać odrobiną salsy pomidorowej, na to ułożyć 2 plasterki pomidora i kilka półplasterków awokado.
Przysypać to drugą porcją tartego sera i przykryć drugą połową tortilli.
Placek obrócić na drugą stronę, przykryć pokrywką i podgrzewać jeszcze przez 3 minuty. Podawać na gorąco.
Smacznego!