Wykonanie
« Powrót  Kapuśniak
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona 350 gramów
kiełbasa 200 gramów
boczek wędzony 200 gramów
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
liść laurowy 3 sztukziarenka
pieprzu 4 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
majeranek według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona
cebulę i
boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na
maśle, dodać poszatkowana
kapustę oraz łyżeczkę
majeranku i dusić 15 minut.Oczyszczone warzywa pokroić w plastry i razem z przyprawami zalać 1,5 l gorącej
wody. Po 15 minutach dodać oczyszczone
ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojona
kiełbasę i posiekany
czosnek. Po 10 minutach dodać
kapustę z
boczkiem i gotować kolejne 10 minut. Przyprawić do smaku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: