ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona 350 gramówkiełbasa 200 gramówboczek wędzony 200 gramówmarchewka 1 sztukpietruszka 1 sztukcebula 1 sztukseler 0,5 sztukziemniaki 4 sztukmasło 2 łyżek stołowychliść laurowy 3 sztukziarenka pieprzu 4 sztukziele angielskie 4 sztukczosnek 2 ząbkimajeranek według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać poszatkowana kapustę oraz łyżeczkę majeranku i dusić 15 minut.Oczyszczone warzywa pokroić w plastry i razem z przyprawami zalać 1,5 l gorącej wody. Po 15 minutach dodać oczyszczone ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojona kiełbasę i posiekany czosnek. Po 10 minutach dodać kapustę z boczkiem i gotować kolejne 10 minut. Przyprawić do smaku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: