ßßß
Cookit - przepis na Łączna liczba wyświetleń
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Łączna liczba wyświetleń
Składniki
Marchew
Pietruszka
Cebula
Seler
Ziemniak
Kiełbasa
Liść laurowy
Ziele angielskie
Majeranek
Czosnek
Sól
Pieprz
Vegeta
Wykonanie
Aromatyczna i sycąca, w sam raz na zimne dni :)Składniki250 g
fasoli
jaśporcja rosołowa lub kości karkowe3
marchewki
1
pietruszka
1 mała
cebulka
1/2
selera
4-5 średnich
ziemniaków
1 laska
kiełbasy
2-3
listki laurowe
2
ziela angielskie
1 łyżeczka
majeranku
2 ząbki
czosnku
sól
,
pieprz
,
vegeta
Sposób przygotowania
Fasolę
namoczyć na kilka godzin.
Mięso
zagotować, zebrać szumowiny, dodać
fasolę
, łyżeczkę
vegety
,
liście laurowe
i
ziela angielskie
. Gotować na małym gazie 30 minut. Dodać pokrojone wedle uznania warzywa. Kiedy
fasola
zmięknie dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki
i pokrojoną w półplasterki
kiełbasę
. Gotować do miękkości
ziemniaków
. Dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek
,
majeranek
, doprawić
solą
i
pieprzem
do smaku. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/fasolowa.htm
Przepisy powiązane
żurek na zakwasie - propozycja nie tylko na Wielkanoc
Kapuśniak
Zupa fasolowa z ziemniakami
Galareta z nóżek wieprzowych i wołowiny
Kopytka z gulaszem warzywnym
Składniki powiązane (0)