Wykonanie
Serek Bieluch to lekki, kremowy i
naturalny serek. Dlaczego piszę naturalny?
Serek Bieluch zawiera jedynie
mleko pasteryzowane i kultury bakterii mleczarskich. Jest wolny od zagęszczaczy i wzmacniaczy smaku. Jak dla mnie ten
serek to rewelacja. W miarę gęsty , a więc idealny na kanapki, do naleśników czy na deser. Lekko kwaśnym smakiem przypomina
jogurt ale jest o wiele delikatniejszy.Bardzo lubię
serek naturalny, bo
mogę go doprawić według uznania. Proponuję
serek na kanapki. Zawsze lubiłam kanapki z
chleba na zakwasie posmarowane kremowym
serkiem, polane
miodem lub dodatkowo wzbogacone o smaczną
szynkę,
awokado,
winogrona czy inne
owoce.
Kanapki to moja specjalność. Świeża kromka dobrze wypieczonego
chleba na zakwasie posmarowana
serkiem to już niebo w gębie. Ale ja jeszcze idę dalej i na mojej wypasionej kanapce obok kremowego Bielucha znajdziecie
awokado i nasiona konopi.
Naturalny serek z
awokado to świetny i wysokoenergetyczny posiłek na śniadanie, kolację lub po treningu. Moje dzieci uwielbiają kanapki. Staram się więc im dogodzić. Kanapki są kolorowe, pożywne i bardzo smaczne. Wybieram do nich produkty naturalne, bez konserwantów czy innej chemii.
Serek Bieluch przeszedł ten test bez problemu. Przed jego zakupem najpierw skontrolowałam skład składników i bardzo się ucieszyłam, że odpowiada on moim wymogom. Nie zawiódł mnie również pod względem smaku i konsystencji. Idealnie nadaje się jako smarowidło na
chleb i świetnie pasuje z
awokado czy
szynką.
Placki z BieluchInne smaczne danie z
serkiem Bieluch to placki. Placki to kolejny przysmak moich trenujących chłopaków.
Serek Bieluch zawiera sporo
białka, więc placki dla moich trenujących chłopców są jego znakomitym źródłem. Placki są puszyste, mięciutkie i znikają w mgnieniu oka. Są jeszcze smaczniejsze jak je usmażę na prawdziwym
maśle lub
kokosowym oleju. Dodatkowo serwuję placki z
serkiem polane
miodem. Nigdy dobrego nie za dużo, prawda?
Przepis na placki16 sztukSkładniki:2
serki Bieluch, naturalne1 duży
banan2
jajka2 łyżeczki nasion babki płesznik1 łyżeczka
sody oczyszczonej1 łyżeczka
waniliowego ekstraktu50 g
pszennej mąki½ łyżeczki
soli4 łyżki
miodu płynnego
masło lub
kokosowy olej do smażenia
maliny do podania
Zgnieć
banana widelcem i wymieszaj z
serkiem i
jajkami. Następnie dodaj przesianą
mąkę,
sól,
sodę do pieczenia, nasiona i
waniliowy ekstrakt. Zmiksuj masę. Masa powinna
mieć konsystencję kwaśnej
śmietany. Rozgrzej tłuszcz na patelni. Smaż małe okrągłe placki. Podaj placki z
serkiem,
malinami i polej
miodem. Smacznego!