Wykonanie
«
Pierś z kurczaka nadziewana
serem na
szpinakowym ...Na Światowy Dzień
Makaronu :) Słuchajcie, ale się objadłam! ;)

Dla 4 osób:300 g mrożonego
groszku2 ząbki
czosnkusól,
pieprz1 mała
cebula200 g
pomidorków koktajlowych400 g
makaronu250 g
tuńczyka w olejuolej30 g startego
parmezanu1
cytrynaGroszek wrzucić do garnka z osolonym wrzątkiem i gotować krótko (3-5 minut).
Czosnek przepuścic przez praskę, obraną
cebulę posiekać.
Pomidorki umyć i pokroić na połowki.
Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Tuńczyka odcedzić z zalewy, rozdrobnić widelcem. W głębokiej patelni rozgrzać 2-3 lyzki
oleju. Wlozyć
cebule i
czosnek, przesmażyć na złoto, dodać
tunczyka. Dodać obgotowany
groszek i połówki pomidorow, wymieszac i smażyc przez chwilę. Na koniec dodać
makaron i wymieszać. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem oraz
sokiem z cytryny. Rozłożyc na talerze i posypać
parmezanem. Kto lubi może dodać
bazyliowe pesto.Przepis z : "101 przepisów Świata Kobiety" tom 56poniedziałek, 24 października 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyLeberknödelMam pewne klopoty z przetlumaczeniem nazwy tego dania. W zasadzie to dodatek do dań. Pulpety z...
watrobki podawane, tutaj w Bawarii, w rosole. Dla 4 osób: 200Paluchy
drożdżowe z
musli (Müsli Stangen)Müsli Stangen- to oryginalna nazwa tego wypieku. Przepis znaleziony na pudełku z
musli "Kölln Müsli Früchte ohne Zucker". Naprawde pyszne. S
Ryba w
boczku na posłaniu ze
szpinakuRyba plus
szpinak pasuja idealnie :) Dla 4 osób: 1 kg
filetów rybnych cytryna olej 200 g
wędzonego boczku 100 g
zółtego sera 2 łyzki siekanych
ziół (
natka pietr