Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron rurki 400 gramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
pomidory bez skórki 450 gramów
papryczka chili 1 sztuk
bazylia 0,5 pęczek
parmezan według uznania
oliwki czarne 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną
cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce
oleju. Dodać posiekany
czosnek, chwile smażyć i włożyć pokrojone
pomidory wraz z zalewą. Dodać oczyszczona, drobno pokrojona papryczkę i gotować minute. Umyte, osuszone listki
bazylii pokroić na cienkie paseczki i dodać do sosu. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i chwile jeszcze gotować. Na koniec można dodać pokrojone w plasterki
oliwki i połowę
startego sera. Doprawić do smaku szczyptą
cukru.
Makaron wymieszać z sosem i posypać resztą
sera.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: