ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron rurki 400 gramówolej 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkipomidory bez skórki 450 gramówpapryczka chili 1 sztukbazylia 0,5 pęczekparmezan według uznaniaoliwki czarne 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Dodać posiekany czosnek, chwile smażyć i włożyć pokrojone pomidory wraz z zalewą. Dodać oczyszczona, drobno pokrojona papryczkę i gotować minute. Umyte, osuszone listki bazylii pokroić na cienkie paseczki i dodać do sosu. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i chwile jeszcze gotować. Na koniec można dodać pokrojone w plasterki oliwki i połowę startego sera. Doprawić do smaku szczyptą cukru. Makaron wymieszać z sosem i posypać resztą sera.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: