Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 1 kilogramów
czosnek według uznania
parmezan według uznania
oliwa według uznania
cebula 1 sztuk
ser owczy według uznania
oliwki czarne według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
bazylia 1 pęczekWykonanie:Opłukany, osączony pęczek
bazylii posiekać. Dodać oczyszczony
czosnek oraz 20g
parmezanu. Dolać 70 ml
oliwy i całość zmiksować.Umyte
pomidory pokroić na ćwiartki, a oczyszczoną
cebulę na cienkie cząstki.
Cebule zrumienić na
oliwie i oprószyć
sola oraz
pieprzem. Zdjąć, a na patelnię włożyć
pomidory i dusić je 7 minut.
Pomidory wymieszać z
cebulą oraz pesto z
bazylii. Dodać pokruszony
ser oraz
oliwki. Podawać z
bagietką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia GreckaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: