ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 1 kilogramówczosnek według uznaniaparmezan według uznaniaoliwa według uznaniacebula 1 sztukser owczy według uznaniaoliwki czarne według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniabazylia 1 pęczekWykonanie:Opłukany, osączony pęczek bazylii posiekać. Dodać oczyszczony czosnek oraz 20g parmezanu. Dolać 70 ml oliwy i całość zmiksować.Umyte pomidory pokroić na ćwiartki, a oczyszczoną cebulę na cienkie cząstki. Cebule zrumienić na oliwie i oprószyć sola oraz pieprzem. Zdjąć, a na patelnię włożyć pomidory i dusić je 7 minut. Pomidory wymieszać z cebulą oraz pesto z bazylii. Dodać pokruszony ser oraz oliwki. Podawać z bagietką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia GreckaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: