ßßß
Dla 4 osób:300 g mrożonego groszku2 ząbki czosnkusól, pieprz1 mała cebula200 g pomidorków koktajlowych400 g makaronu250 g tuńczyka w olejuolej30 g startego parmezanu1 cytrynaGroszek wrzucić do garnka z osolonym wrzątkiem i gotować krótko (3-5 minut). Czosnek przepuścic przez praskę, obraną cebulę posiekać. Pomidorki umyć i pokroić na połowki. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Tuńczyka odcedzić z zalewy, rozdrobnić widelcem. W głębokiej patelni rozgrzać 2-3 lyzki oleju. Wlozyć cebule i czosnek, przesmażyć na złoto, dodać tunczyka. Dodać obgotowany groszek i połówki pomidorow, wymieszac i smażyc przez chwilę. Na koniec dodać makaron i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Rozłożyc na talerze i posypać parmezanem. Kto lubi może dodać bazyliowe pesto.Przepis z : "101 przepisów Świata Kobiety" tom 56poniedziałek, 24 października 2016, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyLeberknödelMam pewne klopoty z przetlumaczeniem nazwy tego dania. W zasadzie to dodatek do dań. Pulpety z... watrobki podawane, tutaj w Bawarii, w rosole. Dla 4 osób: 200Paluchy drożdżowe z musli (Müsli Stangen)Müsli Stangen- to oryginalna nazwa tego wypieku. Przepis znaleziony na pudełku z musli "Kölln Müsli Früchte ohne Zucker". Naprawde pyszne. SRyba w boczku na posłaniu ze szpinakuRyba plus szpinak pasuja idealnie :) Dla 4 osób: 1 kg filetów rybnych cytryna olej 200 g wędzonego boczku 100 g zółtego sera 2 łyzki siekanych ziół (natka pietr