ßßß
Coś wyrazistego i lekkiego na wiosnę, bo jak jest tak ciepło, to żołądek częściowo chyba żywi się słoncem i nie potrzeba dużo w niego pakować :)(2 porcje)300g PIERSI Z KURCZAKA2 garście MIKSU SAŁAT1/2 ŻÓŁTEJ /CZERWONEJ PAPRYKI1 GRUSZKAMIÓDSÓL I PIEPRZ (użyłam czerwonego)PESTKI DYNI/SŁONECZNIKA (do posypania)DRESSING:5-6 łyżek OLIWY Z OLIWEK1 łyżeczka IMBIRU, startego na tarce1-2 łyżeczki MIODU2 łyżki OCTU WINNEGO / 1 łyżka SOKU Z CYTRYNY1 łyżka SOKU Z POMARAŃCZYPaprykę kroimy w paseczki, gruszkę w cieniutkie plasterki. Pierś z kurczaka dzielimy wzdłuż na kilka filecików. Każdy z nich nacieramy solą, pieprzem, oliwą i niewielką ilością miodu. Smażymy na porządnie rozgrzanej patelni 2-3 minuty z każdej strony aż lekko się zrumienią. W naczynku łączymy składniki dressingu. Do miski wrzucamy sałaty, zalewamy je sosem i dobrze mieszamy. Wykładamy na talerze. Na wierzchu układamy warzywa i kurczaka, posypujemy podprażonymi pestkami. Gotowe!nie masz wszystkich potrzebnych składników? najtańsze znajdziesz tutaj!
super sycąca sałatka z kurczakiem, awokado i pomidorkami koktajlowymi
sałatka z rukolą, rodzynkami i pomidorkami koktajlowymi
sałatka z roladkami z łososia, grillowaną papryką, oliwkami i orzeszkami ziemnymiPodziel się: