Wykonanie
0 LikesPodziel się:
Coś wyrazistego i lekkiego na wiosnę, bo jak jest tak ciepło, to żołądek częściowo chyba żywi się słoncem i nie potrzeba dużo w niego pakować :)(2 porcje)300g
PIERSI Z KURCZAKA2 garście
MIKSU SAŁAT1/2 ŻÓŁTEJ /CZERWONEJ
PAPRYKI1
GRUSZKAMIÓDSÓL I
PIEPRZ (użyłam czerwonego)PESTKI DYNI/SŁONECZNIKA (do posypania)DRESSING:5-6 łyżek
OLIWY Z OLIWEK1 łyżeczka
IMBIRU, startego na tarce1-2 łyżeczki
MIODU2 łyżki
OCTU WINNEGO / 1 łyżka
SOKU Z CYTRYNY1 łyżka SOKU Z
POMARAŃCZYPaprykę kroimy w paseczki,
gruszkę w cieniutkie plasterki.
Pierś z kurczaka dzielimy wzdłuż na kilka filecików. Każdy z nich nacieramy
solą,
pieprzem,
oliwą i niewielką ilością
miodu. Smażymy na porządnie rozgrzanej patelni 2-3 minuty z każdej strony aż lekko się zrumienią. W naczynku łączymy składniki dressingu. Do miski wrzucamy
sałaty, zalewamy je sosem i dobrze mieszamy. Wykładamy na talerze. Na wierzchu układamy warzywa i
kurczaka, posypujemy podprażonymi pestkami. Gotowe!nie masz wszystkich potrzebnych składników? najtańsze znajdziesz tutaj!
super sycąca
sałatka z
kurczakiem,
awokado i
pomidorkami koktajlowymi
sałatka z
rukolą,
rodzynkami i
pomidorkami koktajlowymi
sałatka z roladkami z
łososia, grillowaną
papryką,
oliwkami i
orzeszkami ziemnymiPodziel się: