Wykonanie
0 LikesPodziel się:
Uwielbiam sałatki. Nie tylko dlatego, że są szybkie w przygotowaniu, można do nich dodać niemal wszystko i miksować smaki do woli. Są też wyjątkowo fotogeniczne, co pozwala oszczędzić wiele czasu przy fotografowaniu ;).(2 porcje)ok 300g
PIERSI Z KURCZAKA1/2
czerwonej PAPRYKI7-8
POMIDORKÓW CHERRY/ 1 dojrzały
POMIDORgarść świeżej
RUKOLI lub
ROSZPONKIKIEŁKI BURAKA (lub inne dowolne – opcjonalnie)PRAŻONA
KASZA GRYCZANA (opcjonalnie – np. z tego przepisu)2 łyżki PESTEK DYNI ( do posypania)
OCET BALSAMICZNYOLIWA Z OLIWEKSÓL I
PIEPRZMARYNATA DO
KURCZAKA:1 łyżka
SOSU SOJOWEGO3 łyżki
OCTU BALSAMICZNEGO1 łyżeczka
MIODUSZCZYPTA
SŁODKIEJ PAPRYKI i
CYNAMONU (opcjonalnie)2 łyżki
OLIWY Z OLIWEKnie masz wszystkich potrzebnych składników? najtańsze znajdziesz na Ceneo!
Kurczaka kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty, dobrze mieszamy i schładzamy w lodówce ok 20 minut. Zamarynowane
mięso smażymy na rozgrzanej patelni do zrumienienia. Na talerze wykładamy rukolę/roszponkę i
kiełki. Dodajemy pokrojoną w paseczki
paprykę,
pomidorki i
kaszę. Na wierzchu układamy ciepłe kawałki
kurczaka, skrapiamy
oliwą, doprawiamy
solą i
pieprzem i posypujemy
pestkami dyni. Gotowe!
super sycąca
sałatka z
kurczakiem,
awokado i
pomidorkami koktajlowymi
sałatka z roladkami z
łososia, grillowaną
papryką,
oliwkami i
orzeszkami ziemnymiPodziel się: