ßßß
Składniki:1 filet z kaczki5 łyżek oliwy1 łyżka sosu sojowegosól, pieprzSkładniki marynaty zmieszać, włożyć do niej umytą pierś z kaczki, wstawić do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzać tłuszcz, usmażyć kaczkę. Po usmażeniu pokroić w plastry, lekko na ukos ale zrobić to dopiero po 15 minutach od usmażenia, żeby wszystkie soki zatrzymały się w mięsie.Składniki na sałatkę:1/2 główki sałaty lodowej lub mix sałat1 czerwona papryka1 żółta papryka1/2 słoiczka czarnych oliwek2 łyżki octu balsamicznego1 łyżka miodu6 łyżek oliwysól, pieprzSałatę porwać na strzępy, dodać pokrojone w paski papryki oraz oliwki, dokładnie wymieszać. Składniki sosu dokładnie wymieszać i polać sałatkę zostawiając 2-3 łyżki. Na talerzu ułożyć porcję sałatę. Dookoła ułożyć plastry kaczki polewając je pozostałym dressingiem i oprószając świeżo mielonym pieprzem. Wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.Smacznego:)