Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Dominika Bronz,
Marta Dzikowska-ŁuczywoCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)po 10 dag: suszonych
śliweksuszonych morelisuszonych fig i
rodzynkówskórka obrana z połowy
cytryny5
goździkówkawałek laski
cynamonu3 ziarna
kardamonu0.75 l
wodycukier do smaku (ok. 4-5 łyżek)
śmietanka-kremówkacukiercukier waniliowypomarańcza lub
mandarynkiGalaretka z
suszonych owoców - sposób przygotowania:
Mieszankę suszonych owoców gotujemy z
cukrem i
przyprawami około 30 minut. Gorący
wywar przecedzamy do innego naczynia i dodajemy do niego
żelatynę - w ilości podanej na jej opakowaniu. Ugotowane
owoce układamy w szklanej misce i zalewamy lekko przestudzoną
galaretką. Zostawiamy do zastygnięcia. Podajemy z
bitą śmietaną oraz małymi cząstkami świeżych
mandarynek lub
pomarańczy.potraw. Zobacz przepis na:
Galaretkę z
suszonych owocówNa pyszny początek -
Owoc miłości. Doprawiamy
solą,
pieprzem,
gałką muszkatołową, mieszamy. Napełniamy farszem łupiny
awokado. Przykrywamy je folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
GALARETKA Z
SUSZONYCH OWOCÓW (DLA 4 OSÓB) po 10 dag: suszonych
śliwek,
suszonych moreli, suszonych fig i
rodzynków, skórka obrana z połowyJedzenie, które
doda ci energii!

ratunkowym" przy znacznym spadku energii np. w pracy. Więcej przepisów:
Galaretka z
suszonych owoców Kozi ser zapiekany na
miodowym chlebie z prażonymi
orzechami piniowymi i
jabłkami Duo Serwis obiadowy FALA biały w okazje.info Pamiętaj, że dorosły człowiek powinienPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu