ßßß
Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)po 10 dag: suszonych śliweksuszonych morelisuszonych fig i rodzynkówskórka obrana z połowy cytryny5 goździkówkawałek laski cynamonu3 ziarna kardamonu0.75 l wodycukier do smaku (ok. 4-5 łyżek)śmietanka-kremówkacukiercukier waniliowypomarańcza lub mandarynkiGalaretka z suszonych owoców - sposób przygotowania: Mieszankę suszonych owoców gotujemy z cukrem i przyprawami około 30 minut. Gorący wywar przecedzamy do innego naczynia i dodajemy do niego żelatynę - w ilości podanej na jej opakowaniu. Ugotowane owoce układamy w szklanej misce i zalewamy lekko przestudzoną galaretką. Zostawiamy do zastygnięcia. Podajemy z bitą śmietaną oraz małymi cząstkami świeżych mandarynek lub pomarańczy.potraw. Zobacz przepis na: Galaretkę z suszonych owocówNa pyszny początek - Owoc miłości. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, mieszamy. Napełniamy farszem łupiny awokado. Przykrywamy je folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. GALARETKA Z SUSZONYCH OWOCÓW (DLA 4 OSÓB) po 10 dag: suszonych śliwek, suszonych moreli, suszonych fig i rodzynków, skórka obrana z połowyJedzenie, które doda ci energii!
ratunkowym" przy znacznym spadku energii np. w pracy. Więcej przepisów: Galaretka z suszonych owoców Kozi ser zapiekany na miodowym chlebie z prażonymi orzechami piniowymi i jabłkami Duo Serwis obiadowy FALA biały w okazje.info Pamiętaj, że dorosły człowiek powinienPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu