ßßß
Fot. Jakub PajewskiCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 szklanki brązowego cukru1/2 szklanki wody2-3 laski cynamonu5 gwiazdek anyżu1 pomarańcza2 suszone gruszki1 garść suszonych moreli1 garść suszonych śliwek6 obranych plastrów dyniDynia w syropie - sposób przygotowania: Cukier gotujemy z wodą, cynamonem i anyżem. Pomarańczę obieramy dokładnie ze skóry, kroimy w plastry. Gruszki kroimy wzdłuż. Wrzucamy suszone owoce i dynię do syropu i gotujemy na wolnym ogniu, aż dynia i owoce zmiękną i nasiąkną syropem. Pod koniec gotowania dodajemy plastry pomarańczy i jeszcze chwilę gotujemy. Dynię z owocami podajemy na zimno, w karmelowym syropie.Co kiełkuje na talerzu...
3-4 osób) 300 g mieszanych kiełków 2 pomarańcze 3 łyżki pestek dyni 2 łyżki syropu klonowego łyżka wody Dressing: 10 łyżek oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, łyżka wody, sól, pieprz Kiełki płuczemy i osuszamy. Pomarańcze obieramy i filetujemy. Mocno rozgrzewamy suchą patelnię. Podprażamy na niej pestkiPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu