Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka Kręglicka

Fot. Jakub PajewskiCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 szklanki
brązowego cukru1/2 szklanki
wody2-3 laski
cynamonu5 gwiazdek
anyżu1
pomarańcza2
suszone gruszki1 garść
suszonych moreli1 garść suszonych
śliwek6 obranych plastrów dyni
Dynia w
syropie - sposób przygotowania:
Cukier gotujemy z
wodą,
cynamonem i
anyżem.
Pomarańczę obieramy dokładnie ze skóry, kroimy w plastry.
Gruszki kroimy wzdłuż. Wrzucamy
suszone owoce i
dynię do
syropu i gotujemy na wolnym ogniu, aż
dynia i
owoce zmiękną i nasiąkną
syropem. Pod koniec gotowania dodajemy plastry
pomarańczy i jeszcze chwilę gotujemy.
Dynię z
owocami podajemy na zimno, w karmelowym
syropie.Co kiełkuje na talerzu...

3-4 osób) 300 g mieszanych
kiełków 2
pomarańcze 3 łyżki pestek dyni 2 łyżki
syropu klonowego łyżka
wody Dressing: 10 łyżek
oliwy, 3 łyżki
soku z cytryny, łyżka
wody,
sól,
pieprz Kiełki płuczemy i osuszamy.
Pomarańcze obieramy i filetujemy. Mocno rozgrzewamy suchą patelnię. Podprażamy na niej pestkiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu