ßßß
Poziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Caipiroska - składniki:limonka2-3 łyżeczki brązowego cukru50 ml cachaçy (brazylijska wódka z trzciny cukrowej)sporo kruszonego loduCaipiroska - sposób przygotowania: Umytą i sparzoną limonkę kroimy na ćwiartki, wrzucamy do szklanki i rozgniatamy. Dodajemy 2-3 łyżeczki brązowego cukru, wlewamy 50 ml cachaçy (brazylijska wódka z trzciny cukrowej), wsypujemy kruszony lód (do 2/3 wysokości szklanki) i starannie mieszamy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu