Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!CaipiroskaAutor Logo24

Poziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Caipiroska - składniki:
limonka2-3 łyżeczki
brązowego cukru50 ml cachaçy (brazylijska
wódka z trzciny cukrowej)sporo kruszonego
loduCaipiroska - sposób przygotowania: Umytą i sparzoną
limonkę kroimy na ćwiartki, wrzucamy do szklanki i rozgniatamy. Dodajemy 2-3 łyżeczki
brązowego cukru, wlewamy 50 ml cachaçy (brazylijska
wódka z trzciny cukrowej), wsypujemy kruszony
lód (do 2/3 wysokości szklanki) i starannie mieszamy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu