ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)białe kiełbaski grillowe (możesz kupić je w sklepie ale najlepiej zamów w masarni a jeśli potrafisz - zrób sam)Linguica (brazylijska biała kiełbasa z grilla) - sposób przygotowania: Jeśli robisz kiełbaski samodzielnie lub zamawiasz je w masarni, dodaj (lub poproś, aby dodano) do podstawowego przepisu posiekany czosnek, grubo mielony zielony pieprz oraz suszony tymianek. Gotowe kiełbaski ułóż na grillu i upiecz na rumiano. Podawaj z sosem czosnkowym.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu