Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)
białe kiełbaski grillowe (możesz kupić je w sklepie ale najlepiej
zamów w masarni a jeśli potrafisz - zrób sam)Linguica (brazylijska
biała kiełbasa z grilla) - sposób przygotowania: Jeśli robisz
kiełbaski samodzielnie lub zamawiasz je w masarni, dodaj (lub poproś, aby dodano) do podstawowego przepisu posiekany
czosnek, grubo mielony
zielony pieprz oraz suszony
tymianek. Gotowe
kiełbaski ułóż na grillu i upiecz na rumiano. Podawaj z
sosem czosnkowym.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu