Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Carpaccio
pomarańczowe - składniki:12
pomarańczy5 łyżek
cukru1 rozkrojona
laska wanilii1 kawałek
cynamonu1 gwiazdka
anyżugarść drobnych; ciemnych
rodzynek namoczonych w wodzie z
sokiem cytrynowym lub najlepiej ziaren
granatuCarpaccio
pomarańczowe - sposób przygotowania: Umyj i cieniuteńko obierz
pomarańcze. Staraj się, aby spiralki
skórki pomarańczowej były jak najdłuższe. W rondelku zagotuj szklankę
wody, wrzuć skórki, gotuj 3 minuty. Przełóż na sitko, przelej zimną
wodą i osącz na papierowym ręczniku. Zagotuj szklankę
wody z
cukrem i rdzeniem
laski wanilii. Dodaj
cynamon,
goździki i
anyż, gotuj jeszcze około 10 minut, aby 1/3
syropu odparowała. Wrzuć
skórki pomarańczowe i odstaw z ognia. Z
pomarańczy usuń białą skórkę. Obrane
owoce pokrój w cienkie plasterki i ułóż na półmisku. Polej przygotowanym
syropem, dekoracyjnie rozkładając spiralki
skórki pomarańczowej. Posyp
rodzynkami lub pestkami
granatu, przykryj i wstaw na 1-2 godziny (najlepiej na całą noc) do lodówki. Podawaj bardzo zimne.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu