ßßß Cookit - przepis na Żurawina do mięs

Żurawina do mięs

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Marta Gessler
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (10 głosów)
1/2 kg żurawiny
1 1/4 szkl. cukru
1 szkl. wody
1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy
Żurawina do mięs - sposób przygotowania: Żurawinę i cukier zalać wodą. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia, wymieszać z orzechami i skórką pomarańczową. Schłodzić. Świetnie pasuje do indyka, szynki i wołowiny
Przetwory na dodatek (do mięs, ryb i serów)
dniach ćwikła jest gotowa do jedzenia. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Żurawina jest niezastąpiona do pieczonej kaczki lub gęsi, a także sera camembert na gorąco. Wyśmienicie smakuje także jako dodatek do pieczonego jabłka. Żurawina do mięs 1/2 kg żurawiny 1 1/4 szklanki cukru 1 szklanki wody 1 szklanki
12 dań na świąteczny stół
keks ostudź w formie. Jeśli zawiniesz keks w ściereczkę nasączoną brandy (rumem), możesz go przechowywać miesiąc, pamiętaj tylko, aby ściereczka była stale wilgotna. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Żurawina do mięs Składniki: 1/2 kg żurawiny 1 1/4 szklanki cukru 1 szklanka wody 1 szklanka
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/23183914/zurawina+do+mies/p