Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Teresa MiazgowskaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2
papaje (60 dag)1/2 szklanki
cukruokoło 1/2 szklanki
koniaku3/4 szklanki soku z
pomarańczy1 łyżeczka skórki otartej z
pomarańczyPapaja marynowana w
brandy - sposób przygotowania:
Sok pomarańczowy i skórkę gotować z
cukrem na małym ogniu, aż odparuje do połowy objętości. Ostudzić i wlać tyle
koniaku, ile wynosi objętość
syropu.
Papaje obrać, przekroić na pół, łyżeczką usunąć pestki wraz ze śluzowatym miąższem, opłukać i pokroić w dość cienkie cząstki. Ułożyć w słoiku typu twist off, zalać zalewą, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 dni do lodówki. Podawać do
mięs lub jako deser, z
bitą śmietaną posypaną wiórkami
czekolady.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu