ßßß Cookit - przepis na Papaja marynowana w brandy

Papaja marynowana w brandy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Teresa Miazgowska
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 papaje (60 dag)
1/2 szklanki cukru
około 1/2 szklanki koniaku
3/4 szklanki soku z pomarańczy
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
Papaja marynowana w brandy - sposób przygotowania: Sok pomarańczowy i skórkę gotować z cukrem na małym ogniu, aż odparuje do połowy objętości. Ostudzić i wlać tyle koniaku, ile wynosi objętość syropu. Papaje obrać, przekroić na pół, łyżeczką usunąć pestki wraz ze śluzowatym miąższem, opłukać i pokroić w dość cienkie cząstki. Ułożyć w słoiku typu twist off, zalać zalewą, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 dni do lodówki. Podawać do mięs lub jako deser, z bitą śmietaną posypaną wiórkami czekolady.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/23309395/papaja+marynowana+w+brandy/p