Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)100 gram 
pistacjipół szklanki przegotowanej 
wodypół 
laski wanilii1 szklanka 
wody50 gram 
cukruDodatek 
pistacjowy do 
kawy - sposób przygotowania: Zagotowujemy szklankę 
wody z 
cukrem. 
Pistacje obrane sparzamy, czyścimy i tłuczemy na drobno w moździerzu. Mieszamy z połową szklanki 
wody gotowanej, ostudzonej i drobno posiekaną 
wanilią. Przecedzamy i łączymy z 
syropem. Wstawiamy na dwie, trzy godziny do lodówki. Tak przygotowany dodatek dodaję do 
kawy zarówno z ekspresu, czy rozpuszczalnej. Będziecie zaskoczeni, jak łatwo można zmienić oblicze 
kawy z pomocą 
pistacjowego dodatku i rozsmakować się w niej.Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu