ßßß
 
            
         Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)100 gram mąki ryżowej150 gram mąki ziemniaczanej500 gram cukrupół szklanki wody różanej1 litr mleka1 litr wody50 gram pokruszonych pistacji.Yakh-dar-Behesht - sposób przygotowania: Łączymy mąkę ziemniaczaną z wodą (żeby nie było grudek!). Mąkę ryżową łączymy z mlekiem. Łączymy oba płyny ze sobą i gotujemy je na małym ogniu. Mieszamy aż zacznie gęstnieć. Następnie dodajemy cukier i wodę różaną. Gotujemy dalej, ale na naprawdę najmniejszym ogniu i pilnujemy, by się nie przypaliło. Kiedy masa będzie bardzo gęsta, ściagamy garnek z palnika. Wykładamy do naczynia i odstawiamy do ostygnięcia. Posypujemy pistacjami, owocami. Podajemy schłodzone. Jest to przepis kuchni irańskiej.Zobacz inne przepisy zabusqPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)100 gram mąki ryżowej150 gram mąki ziemniaczanej500 gram cukrupół szklanki wody różanej1 litr mleka1 litr wody50 gram pokruszonych pistacji.Yakh-dar-Behesht - sposób przygotowania: Łączymy mąkę ziemniaczaną z wodą (żeby nie było grudek!). Mąkę ryżową łączymy z mlekiem. Łączymy oba płyny ze sobą i gotujemy je na małym ogniu. Mieszamy aż zacznie gęstnieć. Następnie dodajemy cukier i wodę różaną. Gotujemy dalej, ale na naprawdę najmniejszym ogniu i pilnujemy, by się nie przypaliło. Kiedy masa będzie bardzo gęsta, ściagamy garnek z palnika. Wykładamy do naczynia i odstawiamy do ostygnięcia. Posypujemy pistacjami, owocami. Podajemy schłodzone. Jest to przepis kuchni irańskiej.Zobacz inne przepisy zabusqPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu