Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Łukasz ŁuczajCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 l
owoców dzikiej róży2.5 l
wody80-100 g
cukru1 łyżeczka
mąki ziemniaczanej lub kukurydzianejkilka łyżek
migdałów w płatkachSzwedzka zupa różana - sposób przygotowania: Myjemy
owoce. Zalewamy je gorącą
wodą i gotujemy do miękkości (około godziny), ciągle mieszając. Otrzymaną papkę przesączamy przez szmatkę. Dodajemy
cukier,
mąkę i jeszcze odrobinę
wody. Znowu doprowadzamy do wrzenia. Rozlewamy na talerze. Posypujemy
migdałami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu