ßßß
 
            
         Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 l owoców dzikiej róży2.5 l wody80-100 g cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianejkilka łyżek migdałów w płatkachSzwedzka zupa różana - sposób przygotowania: Myjemy owoce. Zalewamy je gorącą wodą i gotujemy do miękkości (około godziny), ciągle mieszając. Otrzymaną papkę przesączamy przez szmatkę. Dodajemy cukier, mąkę i jeszcze odrobinę wody. Znowu doprowadzamy do wrzenia. Rozlewamy na talerze. Posypujemy migdałami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 l owoców dzikiej róży2.5 l wody80-100 g cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianejkilka łyżek migdałów w płatkachSzwedzka zupa różana - sposób przygotowania: Myjemy owoce. Zalewamy je gorącą wodą i gotujemy do miękkości (około godziny), ciągle mieszając. Otrzymaną papkę przesączamy przez szmatkę. Dodajemy cukier, mąkę i jeszcze odrobinę wody. Znowu doprowadzamy do wrzenia. Rozlewamy na talerze. Posypujemy migdałami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu