ßßß
 
            
         Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Kisiel jagodowy - składniki:pół szklanki jagódpół szklanki wody2 łyżeczki cukru1-2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanejkilka kropel soku z cytrynyKisiel jagodowy - sposób przygotowania: Do małego garnuszka wrzucić jagody i cukier. Dodać wodę (część zostawić w szklance) i sok z cytryny. Wymieszać i zagotować. Do pozostałej wody dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać (od ilości mąki zależy gęstość kisielu; przy dwóch łyżeczkach kisiel będzie gęsty). Wlać do gotującej się wody z jagodami i szybko wymieszać, aby nie powstały grudki. Doprowadzić do wrzenia i gotować kilka sekund. Smacznego :)Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Kisiel jagodowy - składniki:pół szklanki jagódpół szklanki wody2 łyżeczki cukru1-2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanejkilka kropel soku z cytrynyKisiel jagodowy - sposób przygotowania: Do małego garnuszka wrzucić jagody i cukier. Dodać wodę (część zostawić w szklance) i sok z cytryny. Wymieszać i zagotować. Do pozostałej wody dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać (od ilości mąki zależy gęstość kisielu; przy dwóch łyżeczkach kisiel będzie gęsty). Wlać do gotującej się wody z jagodami i szybko wymieszać, aby nie powstały grudki. Doprowadzić do wrzenia i gotować kilka sekund. Smacznego :)Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu