Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor iwonaasb
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)
Kisiel jagodowy - składniki:pół szklanki
jagódpół szklanki
wody2 łyżeczki
cukru1-2 płaskie łyżeczki
mąki ziemniaczanejkilka kropel
soku z cytrynyKisiel jagodowy - sposób przygotowania: Do małego garnuszka wrzucić
jagody i
cukier. Dodać
wodę (część zostawić w szklance) i
sok z cytryny. Wymieszać i zagotować. Do pozostałej
wody dodać
mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać (od ilości
mąki zależy gęstość
kisielu; przy dwóch łyżeczkach
kisiel będzie gęsty). Wlać do gotującej się
wody z
jagodami i szybko wymieszać, aby nie powstały grudki. Doprowadzić do wrzenia i gotować kilka sekund. Smacznego :)Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu