ßßß Cookit - przepis na Kisiel jagodowy

Kisiel jagodowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor iwonaasb
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Kisiel jagodowy - składniki:
pół szklanki jagód
pół szklanki wody
2 łyżeczki cukru
1-2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
kilka kropel soku z cytryny
Kisiel jagodowy - sposób przygotowania: Do małego garnuszka wrzucić jagody i cukier. Dodać wodę (część zostawić w szklance) i sok z cytryny. Wymieszać i zagotować. Do pozostałej wody dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać (od ilości mąki zależy gęstość kisielu; przy dwóch łyżeczkach kisiel będzie gęsty). Wlać do gotującej się wody z jagodami i szybko wymieszać, aby nie powstały grudki. Doprowadzić do wrzenia i gotować kilka sekund. Smacznego :)
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163604964/kisiel jagodowy/p