Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)Ciasto:50 dag
mąki pszennej20 dag
margaryny3
jajka2 łyżki
śmietany 22-procentowej1 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia3/4 szklanki
cukru1
cukier waniliowy (16 dag)do przybrania: 2 szklanki
śmietany kremówki1/2 szklanki
cukru pudrucukier waniliowy (16 dag)
lody waniliowe . .Nadzienie:1 kg
jabłekcynamon4
białka1 szklanka
cukruBabeczki z
jabłkami,
lodami i
bitą śmietaną - sposób przygotowania: Przygotować nadzienie:,
jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn, doprawić
cukrem i
cynamonem.
Białka ubić z
cukrem na sztywną pianę. Przygotować ciasto:,
mąkę przesiać na stolnicę, dodać
margarynę,
jajka,
śmietanę,
proszek do pieczenia,
cukier i
cukier waniliowy, posiekać i lekko zagnieść. Wstawić na 30 min do lodówki.
Śmietanę ubić z
cukrem pudrem i
cukrem waniliowym. Ciasto rozwałkować i wylepić nim foremki do babeczek. Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Babeczki wypełnić przygotowanymi
jabłkami, pokryć pianą i piec 10 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Na każdej babeczce położyć 1-2 gałki
lodów waniliowych i przybrać
bitą śmietaną.Łatwy przepis na dekorację babeczekMazurskie pożegnanie latagbursku z
ogórkami małosolnymi i
miodem ZUPY Szczawiowa z
jajkiem i
ziemniakami Klasztorna DRUGIE DANIA Rolada cielęca z
sosem żurawinowym i plackami z
soczewicy Lin w
śmietanie z
brokułami DESERY Ciepła baba pod pierzyną - babeczki z
jabłkami,
lodami i
bitą śmietaną Ciasto ze
śliwkami DZYNDZAŁKI ZPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu