ßßß Cookit - przepis na Babeczki z jabłkami, lodami i bitą śmietaną

Babeczki z jabłkami, lodami i bitą śmietaną

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
Ciasto:
50 dag mąki pszennej
20 dag margaryny
3 jajka
2 łyżki śmietany 22-procentowej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy (1
6 dag)
do przybrania: 2 szklanki śmietany kremówki
1/2 szklanki cukru pudru
cukier waniliowy (1
6 dag)
lody waniliowe . .Nadzienie:
1 kg jabłek
cynamon
4 białka
1 szklanka cukru
Babeczki z jabłkami, lodami i bitą śmietaną - sposób przygotowania: Przygotować nadzienie:, jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn, doprawić cukrem i cynamonem. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Przygotować ciasto:, mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę, jajka, śmietanę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy, posiekać i lekko zagnieść. Wstawić na 30 min do lodówki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ciasto rozwałkować i wylepić nim foremki do babeczek. Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Babeczki wypełnić przygotowanymi jabłkami, pokryć pianą i piec 10 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Na każdej babeczce położyć 1-2 gałki lodów waniliowych i przybrać bitą śmietaną.
Łatwy przepis na dekorację babeczek
Mazurskie pożegnanie lata
gbursku z ogórkami małosolnymi i miodem ZUPY Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami Klasztorna DRUGIE DANIA Rolada cielęca z sosem żurawinowym i plackami z soczewicy Lin w śmietanie z brokułami DESERY Ciepła baba pod pierzyną - babeczki z jabłkami, lodami i bitą śmietaną Ciasto ze śliwkami DZYNDZAŁKI Z
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/23252574/babeczki z jablkami lodami i bita smietana/p