ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka pszenna 3 szklanekjajka 5 sztukcukier 1 szklanekmargaryna 250 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychjabłka 1 kilogramówCynamon 1 łyżek deserowychcukier puder 1 szklanekcukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać margarynę, dodać żółtka i cukier. Szybko zagnieść ciasto,podzielić na trzy części, schłodzić. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć 1/3 ciasta, lekko docisnąć. Na ciasto zetrzeć jabłka, posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Zetrzeć drugą porcję ciasta, na niej ułożyć ubitą pianę.Zetrzeć trzecią część ciasta. Upiec.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: szczupanioData: 2011-12-09zawsze wychodzi :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: