Wykonanie
            17 kwietnia 2013

SZARLOTKA NA KRUCHYM SPODZIESkładniki:ciasto1/2 kg 
mąki pszennej1 
jajo3/4 szklanki 
cukru pudrucukier waniliowy2 łyżeczki 
proszku do pieczenia1 
masłojabłka2 kg 
jabłek3 łyżki 
cukrucynamonCiasto zarabiamy. Dzielimy je na 2 części. Połowę ciasta rozwałkowujemy na grubość 5 mm. Wykładamy nim brytfannę i pieczemy w piekarniku 15 minut/180*C.
Jabłka ścieramy na drobnych oczkach tarki. Odciskamy sok. Mieszamy 
owoce z 
cynamonem oraz 
cukrem. Wykładamy 
jabłka na podpieczone ciasto.Drugą część ciasta rozwałkowujemy. Przykrywamy nim 
owocki. Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach. Pieczemy 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C (na złoto). Dekorujemy szarlotkę wedle uznania (tutaj 
cukier puder i 
cynamon).



Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez 
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.