Wykonanie
            Bardzo, bardzo proste ciasto z 
jabłkami (które można też zastąpić innymi 
owocami).Szybko się robi, szybko znika - czego chcieć więcej?

SKŁADNIKI (na foremkę 16x29 cm)180 g 
mąki pszennej2 łyżeczki 
proszku do pieczenia 160 g 
cukru2 
jajka125 g roztopionego 
masła2 duże 
jabłka1 łyżeczka 
cynamonucukier puder do posypaniaPRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (z termoobiegiem).Przesianą 
mąkę z 
proszkiem do pieczenia miksujemy z resztą składników na ciasto.Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. 
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Układamy na cieście (lekko dociskamy) i oprószamy 
cynamonem. Pieczemy przez około 40 minut.Wystudzone ciasto obsypujemy 
cukrem pudrem.

Smacznego :)

