Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn KuchniaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)450 ml
niesłodzonego mleka kokosowego2 łyżki czerwonej pasty
curry1 łyżka startego
imbiru1 szklanka
bulionu z kurczaka1 łyżka
mąki kukurydzianej70-80 dag
filetów z piersi kurczaka pokrojonych w paski2 łyżki
sosu rybnego2 łyżki
soku z limonki1 posiekana
czerwona paprykapo 1 szklance posiekanych
dymek i
bazylii50 dag
makaronu (wstążek)15 dag różyczek
brokułówsólpieprzWstążki z
kurczakiem - sposób przygotowania: Zrób sos: wymieszaj
mleko z pastą
curry i
imbirem. Podgrzewaj w rondlu na małym ogniu, aż pasta się rozpuści. Połącz
bulion i
mąkę kukurydzianą, wlej do gorącego sosu. Podgrzewaj, mieszając, aż sos zgęstnieje (2 minuty). Zmniejsz ogień, a do sosu włóż
kurczaka, dodaj
sos rybny i
sok z limonki. Podgrzewaj na małym ogniu przez 2 minuty. Dodaj
paprykę,
dymki i
bazylię, gotuj dalsze 2 minuty. Ugotuj
makaron w osolonej wodzie. Gdy jest już prawie gotowy, dodaj
brokuły i gotuj razem minutę. Osącz
makaron i
brokuły, polej sosem, wymieszaj, przypraw do smaku.podajemy. Możemy udekorować deser ziarenkami
kawy. Zobacz więcej przepisów z: Miesięcznik Kuchnia Prosty przepis na
makaron z
kurczakiem i
brokułami. Zamiast zwyczajnego sosu
śmietanowego, proponujemy Wam sos na bazie
mleka kokosowego z dodatkiem
curry. Zobacz przepis na:
Makaron wstążki z
kurczakiemPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu