Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Ugotuj.to
fot. ShutterstockCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 podwójna
pierś z kurczaka3-4 plastry
ananasa z puszki2 łyżki
mąki lub
skrobi ziemniaczanej2
jajka2 łyżki
olej u
sól i
pieprz do smakupo pół łyżeczki mielonej
kolendry i
imbiru (opcjonalnie)
olej do smażeniaKotlety z
piersi z kurczaka z
ananasem - sposób przygotowania:
Kurczaka umyj, oczyść z błon i tłuszczu, pokrój w drobną kostkę (ok. 1x1 cm).
Posól i popieprz do smaku i włóż do miski.
Ananasa osącz z nadmiaru
wody i pokrój na podobne kawałki. Dodaj do
kurczaka i wymieszaj. Do tego wbij
jajka i wlej
olej i ponownie wymieszaj. Dodaj
mąkę oraz
kolendrę z
imbirem i wymieszaj dokładnie, tak, aby nie powstały grudki. Mieszaninę odstaw na około 0,5 godziny (ale nie do lodówki). Na patelni rozgrzej
oliwę, tak, aby na dnie była około 0,5 centymetrowa warstwa. Na gorący
olej wykładaj po 2-3 łyżki stołowe masy
kurczakowo-ananasowej i lekko ją rozspłaszczaj. Smaż do zrumienienia z obu stron.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu