ßßß Cookit - przepis na Chili con Carne-przepis blogera

Chili con Carne-przepis blogera

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor patisonwkuchni.blogspot.com
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia meksykańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (20 głosów)
0.5 kg mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
papryka czerwona
2 papryczki chili
2 puszki pomidorów
łyżeczka przecieru pomidorowego
puszka czerwonej fasoli
2 szkl. bulionu z kostki
2 liście laurowe
kukurydza z puszki
sól
pieprz
bazylia
oliwa
Chili con Carne-przepis blogera - sposób przygotowania: Na patelni smażymy cebulę i czosnek, następnie dodajemy mięso i pokrojoną w kostkę paprykę. Podsmażamy aż mięso zacznie się lekko rumienić, a papryka zmięknie. Wrzucamy zawartość patelni do garnka, i zalewamy bulionem. Jeśli posiadamy papryczki chili dorzucamy je, ja dałam takie z zalewy. Jeśli nie macie papryczek, proponuję pieprz cayenne. Teraz czas na pomidory, przecier pomidorowy i fasolę (najlepiej odcedzić ją). Dodajemy liście laurowe, sól, pieprz i przykrywamy garnek pokrywką. Zostawiamy na małym płomieniu i gotujemy, aż do miękkości składników. Na koniec dodajemy kukurydzę, fantastycznie przełamuje ona swoją chrupkością miękkie mięso i warzywa. Można podawać z chlebem, bagietką. Ja preferuję jedzenie bez dodatków.
Szybka propozycja na obiad: chili con carne
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163541064/chili con carneprzepis blogera/p