Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor patisonwkuchni.blogspot.com
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (20 głosów)0.5 kg
mięsa mielonego2 ząbki
czosnkupapryka czerwona2
papryczki chili2 puszki
pomidorówłyżeczka
przecieru pomidorowegopuszka
czerwonej fasoli2 szkl.
bulionu z kostki2
liście laurowekukurydza z puszki
sólpieprzbazyliaoliwaChili con Carne-przepis blogera - sposób przygotowania: Na patelni smażymy
cebulę i
czosnek, następnie dodajemy
mięso i pokrojoną w kostkę
paprykę. Podsmażamy aż
mięso zacznie się lekko rumienić, a
papryka zmięknie. Wrzucamy zawartość patelni do garnka, i zalewamy
bulionem. Jeśli posiadamy
papryczki chili dorzucamy je, ja dałam takie z zalewy. Jeśli nie macie papryczek, proponuję
pieprz cayenne. Teraz czas na
pomidory,
przecier pomidorowy i
fasolę (najlepiej odcedzić ją). Dodajemy
liście laurowe,
sól,
pieprz i przykrywamy garnek pokrywką. Zostawiamy na małym płomieniu i gotujemy, aż do miękkości składników. Na koniec dodajemy
kukurydzę, fantastycznie przełamuje ona swoją chrupkością miękkie
mięso i warzywa. Można podawać z
chlebem,
bagietką. Ja preferuję jedzenie bez dodatków.Szybka propozycja na obiad:
chili con carnePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu