ßßß

Składniki na 4 osoby:0,5 kg mięsa mielonego wołowegocebula2 ząbki czosnkupapryka czerwona1 papryczka chili (opcjonalnie)2 puszki pomidorówłyżeczka przecieru pomidorowegopuszka czerwonej fasoli2 szklanki bulionu2 liście laurowekukurydza z puszki (pół)sól, pieprz, pieprz cayenneolej/ oliwaNa patelni smażymy cebulę i czosnek, następnie dodajemy mięso i pokrojoną w kostkę paprykę. Podsmażamy aż mięso zacznie się lekko rumienić, a papryka zmięknie. Wrzucamy zawartość patelni do garnka, i zalewamy bulionem. Jeśli posiadamy papryczki chili dorzucamy je, ja dałam takie z zalewy. Jeśli nie macie papryczek, proponuję pieprz cayenne. Teraz czas na pomidory, przecier pomidorowy i fasolę (najlepiej odcedzić ją). Dodajemy liście laurowe, sól, pieprz i przykrywamy garnek pokrywką. Zostawiamy na małym płomieniu i gotujemy, aż do miękkości składników. Na koniec dodajemy kukurydzę, fantastycznie przełamuje ona swoją chrupkością miękkie mięso i warzywa. Można podawać z chlebem, bagietką. Ja preferuję jedzenie bez dodatków.Smacznego!