ßßß Cookit - przepis na Pikantne Meksykańskie Chilli con carne

Pikantne Meksykańskie Chilli con carne

nazwa

Wykonanie

Trzeba było coś dogotować do pozostałej części polenty
SKŁADNIKI:
250 g czerwonej fasoli i kukurydzy z puszki
500 g mięsa mielonego wołowego
2-3 czerwone papryczki chilli
1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę)
1 cebula (pokrojona w kostkę)
1 lyżka przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów krojonych
2 liście laurowe, oregano, sól, pieprz, pieprz cayenne
Mięso podsmażyć na oliwie z cebulą i czosnkiem, a następnie dodać z chilli i czerwoną papryka. Następnie dodać pomidory z puszki i gotować pod przykryciem jakieś 15-20 minut. Na koniec dodać fasole i kukurydze i pogotować jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą, oregano i pieprzem cayenne.
Konsystencja powinna być dosyć gęsta.
Chili con carne podawać z przygotowaną wczoraj i podsmażoną polentą.
Smacznego !!!
Źródło:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/11/pikantne-meksykanskie-chilli-con-carne.html