ßßß
Burrito to naleśnik z mąki pszennej popularnie zwany tortillą wypełniony sycącym i pikantnym farszem.Składniki :0,5 kg mięsa mielonego1 czerwona papryka2 papryczki chilli lub 3 łyżeczki przecieru z papryczek chilli2 średnie cebulepół puszki kukurydzypuszka czerwonej fasoli2 ząbki czosnku150 ml przecieru pomidorowegooliwasól, pieprz, zioła prowansalskiePrzygotowanie :Mielone podsmażam na oliwie dość mocno lecz nie na rumiano. Osobno na szklisto podsmażam pokrojoną w kosteczkę cebulę, paprykę i czosnek. Wszystko łączę razem na 1 patelni dodaję przecier pomidorowy i przecier z papryczek chilli. Dodaję kilka łyżek wody i mieszając czekam aż odparuje nadmiar wszystkich soków. Dodaję teraz kukurydzę i czerwoną fasolę. Mieszam aż całość nieco zgęstnieje.Na podgrzaną tortillę nakładam farsz, zawijam pomagając sobie wykałaczką aby się nie rozwijała, posypuję startym serem i papryką w proszku lecz słodką :) Zapiekam do rozpuszczenia się sera.Podać proponuję z sosem śmietanowym który jeśli będzie trzeba złagodzi pikantność lub tak ja lubię z kuflem ulubionego piwa (oczywiście bezalkoholowego(: )