ßßß
Fot. Lukasz Falkowski / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (16 głosów)150 g gorzkiej czekolady5 jaj20 dag cukru trzcinowego10 dag cukru białego10 dag masła15 dag mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka kakao10 dag łuskanych orzechów włoskich1 duża pomarańcza z cienką skórką100 g białej czekoladyBrownies z białą czekoladą i pomarańczą - sposób przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Jajka łączymy z obydwoma gatunkami cukru, mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i masło. Orzechy siekamy, wrzucamy do ciasta. Sparzoną pomarańczę kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną białą czekoladę. Ciasto przelewamy do formy (25 x 25 cm) wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180°C. Powinno być z wierzchu chrupkie, a w środku wilgotne. Brownies podajemy na gorąco lub na zimno, z lodami waniliowymi.Łatwy przepis na ciasto dietetyczne BrownieBruschetta z czerwonym pesto 1/2 szklanki suszonych pomidorów w oliwie 2 ząbki czosnku 2 łyżki parmezanu 2 łyżki oliwy z pomidorów sól pieprz 4 kromki bagietki lub ciabatty świeża bazylia, do dekoracji Kromki bagietki opiecz w tosterze lub piekarniku. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskBrownie - czekoladowa dekadencja
(patyczek wbity w ciasto powinien wyjść z kilkoma przyklejonymi, mokrymi okruszkami). Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia na kratkę. Podawaj z lodami orzechowymi.Zobacz przepis na brownies z białą czekoladą i pomarańcząnatomiast nie lubicie białej czekolady, możecie wymienić ją na czekoladę gorzką albo mleczną. Brownies z białą czekoladą i pomarańczą 150 g gorzkiej czekolady 5 jaj 20 dag cukru trzcinowego 10 dag cukru białego 10 dag masła 15 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 10 dag łuskanychKuchnia made in USA
czekoladowe ciasto spotkało się z dużą przychylnością, a dziś jest ogromnie popularne nie tylko w USA. Brownie (ciastka mocno czekoladowe) Brownie bez glutenu Brownies z białą czekoladą i pomarańczą Megaczekoladowe brownie z malinamiSzybkie ciasto na święta
. Brownies z białą czekoladą i pomarańczą 150 g gorzkiej czekolady 5 jaj 20 dag cukru trzcinowego 10 dag cukru białego 10 dag masła 15 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 10 dag łuskanych orzechów włoskich 1 duża pomarańcza z cienką skórką 100 g białej czekolady CzekoladęSłodkie wspomnienia z wakacji
z kaszy jaglanej (wideo z przepisem znajdziecie na samym dole slajdu). Brownies z białą czekoladą i pomarańczą 150 g gorzkiej czekolady 5 jaj 20 dag cukru trzcinowego 10 dag cukru białego 10 dag masła 15 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 10 dag łuskanych orzechówPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu