Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Lukasz Falkowski / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (16 głosów)150 g
gorzkiej czekolady5 jaj20 dag
cukru trzcinowego10 dag
cukru białego10 dag
masła15 dag
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
kakao10 dag łuskanych
orzechów włoskich1 duża
pomarańcza z cienką skórką100 g
białej czekoladyBrownies z
białą czekoladą i
pomarańczą - sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej lub w mikrofalówce.
Jajka łączymy z obydwoma gatunkami
cukru,
mąką zmieszaną z
proszkiem do pieczenia i
kakao. Dodajemy rozpuszczoną
czekoladę i
masło.
Orzechy siekamy, wrzucamy do ciasta. Sparzoną
pomarańczę kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną
białą czekoladę. Ciasto przelewamy do formy (25 x 25 cm) wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180°C. Powinno być z wierzchu chrupkie, a w środku wilgotne. Brownies podajemy na gorąco lub na zimno, z
lodami waniliowymi.Łatwy przepis na ciasto dietetyczne BrownieBruschetta z czerwonym pesto 1/2 szklanki
suszonych pomidorów w
oliwie 2 ząbki
czosnku 2 łyżki
parmezanu 2 łyżki
oliwy z
pomidorów sól pieprz 4 kromki
bagietki lub ciabatty świeża
bazylia, do dekoracji Kromki
bagietki opiecz w tosterze lub piekarniku.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskBrownie - czekoladowa dekadencja
(patyczek wbity w ciasto powinien wyjść z kilkoma przyklejonymi, mokrymi okruszkami). Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia na kratkę. Podawaj z
lodami orzechowymi.Zobacz przepis na brownies z
białą czekoladą i
pomarańcząnatomiast nie lubicie
białej czekolady, możecie wymienić ją na
czekoladę gorzką albo
mleczną. Brownies z
białą czekoladą i
pomarańczą 150 g
gorzkiej czekolady 5 jaj 20 dag
cukru trzcinowego 10 dag
cukru białego 10 dag
masła 15 dag
mąki 1 łyżeczka
proszku do pieczenia 1 łyżka
kakao 10 dag łuskanychKuchnia made in USA
czekoladowe ciasto spotkało się z dużą przychylnością, a dziś jest ogromnie popularne nie tylko w USA. Brownie (
ciastka mocno
czekoladowe) Brownie bez glutenu Brownies z
białą czekoladą i
pomarańczą Megaczekoladowe brownie z
malinamiSzybkie ciasto na święta
. Brownies z
białą czekoladą i
pomarańczą 150 g
gorzkiej czekolady 5 jaj 20 dag
cukru trzcinowego 10 dag
cukru białego 10 dag
masła 15 dag
mąki 1 łyżeczka
proszku do pieczenia 1 łyżka
kakao 10 dag łuskanych
orzechów włoskich 1 duża
pomarańcza z cienką skórką 100 g
białej czekolady CzekoladęSłodkie wspomnienia z wakacji
z
kaszy jaglanej (wideo z przepisem znajdziecie na samym dole slajdu). Brownies z
białą czekoladą i
pomarańczą 150 g
gorzkiej czekolady 5 jaj 20 dag
cukru trzcinowego 10 dag
cukru białego 10 dag
masła 15 dag
mąki 1 łyżeczka
proszku do pieczenia 1 łyżka
kakao 10 dag łuskanych
orzechówPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu