Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor zjedz_mnie
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)100 g
masła100 g
cukru (użyłam trzcinowy)2 łyżki
kakao150 g
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia2
jajka100 g
cukru (dałam mniej)100 g stopionego
masła200g chudego
twarogu1/2 opakowania budyniu
waniliowegoSerowe babeczki z kruszonką - sposób przygotowania: Z
masła,
cukru,
mąki,
proszku do pieczenia i
kakao zagnieść kruche ciasto. Dwie ciasta wyłożyć do foremek, wyłożonych papierem do pieczenia. Pozostałą 1/3 ciasta odłożyć. Następnie
jajka ubić na puszystą masę. Dodać
cukier,
masło, a następnie mieszać z
twarogiem. Kiedy konsystencja będzie już gładka dodać 1/2 opakowania budyniu. Masą
serową wypełnić przygotowane foremki wyłożone
ciastem. Odłożone ciasto podzielić na kawałki i wyłożyć na masę
serową. Babeczki piec około 25minut w piekarniku nagrzanym do 170/180 C.Łatwy przepis na dekorację babeczekPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu