ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)100 g masła100 g cukru (użyłam trzcinowy)2 łyżki kakao150 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia2 jajka100 g cukru (dałam mniej)100 g stopionego masła200g chudego twarogu1/2 opakowania budyniu waniliowegoSerowe babeczki z kruszonką - sposób przygotowania: Z masła, cukru, mąki, proszku do pieczenia i kakao zagnieść kruche ciasto. Dwie ciasta wyłożyć do foremek, wyłożonych papierem do pieczenia. Pozostałą 1/3 ciasta odłożyć. Następnie jajka ubić na puszystą masę. Dodać cukier, masło, a następnie mieszać z twarogiem. Kiedy konsystencja będzie już gładka dodać 1/2 opakowania budyniu. Masą serową wypełnić przygotowane foremki wyłożone ciastem. Odłożone ciasto podzielić na kawałki i wyłożyć na masę serową. Babeczki piec około 25minut w piekarniku nagrzanym do 170/180 C.Łatwy przepis na dekorację babeczekPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu