Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor czajkaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (22 głosy)Scooby chrupki - składniki:1 szklanka
brązowego cukru1/4 szlanki
wiórków kokosowych1/2 szklanki
mąki1/4 kostki
masła1
jajko1 łyżeczka
oleju waniliowego1 łżeczka
proszku do pieczenia .Scooby chrupki - sposób przygotowania: 1. W rondlu rozpuścić
masło i
cukier.2.Po ostygnięciu, dodaj
olejek waniliowy,
jajko i całość dobrze wymieszaj.3.Do miski przesiej
mąkę i
proszek do pieczenia.4.Do
mąki i proszku dodaj zmieszane
masło z
cukrem i
olejkiem.5.Dosyp
wiórki kokosowe. Całość wymieszaj.6.Łyżką nakładaj ciasto na blachę. Nadaj chrupką kształt zawieszki psa.7.Crupki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 4-6 minut, aż uzyskają złoty kolor.Jak uzyskać aromat z laski wanilii?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu