ßßß
To na pewno był sympatyczny piątkowy wieczór:) Zaproszeni zostaliśmy do mojej siostry na sushi - jestem pełna podziwu dla osób które potrafią tak pięknie przygotowywać posiłki:) Zresztą sami zobaczcie:)

Polewa:400 g cukru pudru (można mniej)100 g kremowego serka, np. Philadelphia50 g masłaCiasto:2 jaja200 g brązowego cukru150 ml oleju roślinnego200 g drobno startej marchewki50 g posiekanych orzechów włoskich75 g drobno pokrojonego ananasa (świeżego lub z puszki) - u mnie brakło ananasa i dałam jagody był to bardzo trafny wybór:)50 g wiórków kokosowych200 g mąkipo 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA CIASTA:1. Ubijam jajka do podwojenia objętości. Dodaję cukier i dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewam ciągłym, cieniutkim strumieniem olej.2. Do powstałej masy dodaję marchewkę, ananasa, orzechy, wiórki kokosowe i delikatnie mieszam.3. Dodaję przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, delikatnie łączę wszystkie składniki. Przekładam do małej formy 21 x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.4. Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni .SPOSÓB PRZYGOTOWANIA POLEWY:Mikserem ucieram serek wraz z masłem. Dodaję cukier puder, w 3 częściach, cały czas ucierając pomiędzy kolejnymi partiami. Wstawiam do lodówki, aby polewa lekko stężała.Wystudzone ciasto przekrawam poziomo na 2 części. Spód smaruję 1/3 ilości polewy. Przykrywam górą ciasta i smaruję resztą polewy. Wstawiam do lodówki.SMACZNEGO:))
