ßßß
polewa : Mikserem ucieramy serek wraz z masłem. Dodajemy cukier puder, w 3 częściach, cały czas ucierając pomiędzy kolejnymi partiami. Wstawiamy do lodówki, aby polewa lekko stężała.ciasto : Ubijamy jajka do podwojenia objętości. Dodajemy cukier i dalej ubijamy aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewamy ciągłym strumieniem olej.Do powstałej masy dodajmy marchewkę i wiórki kokosowe i całość delikatnie mieszamy.Dodajemy przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, a następnie łączymy wszystkie składniki. Powstałą masę przekładamy do klasycznej tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 180 C.Wystudzone ciasto smarujemy polewą i dekorujemy orzechami włoskimi.