ßßß Cookit - przepis na Ciasto z liczi

Ciasto z liczi

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor werkados
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia tajska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Ciasto z liczi - składniki:
1 / 4 szklanki oleju roślinnego
1 / 2 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/ 4 szklanki masła lub margaryny
stopiony
1 szklanka posiekanej liczi
2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 / 4 łyżeczki soli
2 jajka
1 szklanka mleka
Ciasto z liczi - sposób przygotowania: W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W innym naczyniu ubić jajka, mleko, olej, cukier i wanilię. Mieszać do nawilżenia. Dodać łyżkę masła, 1 łyżeczkę brązowego cukru i 1 czubatą łyżkę liczi. Piec w temperaturze 180 stopni C na 25-30 minut. Odstawić na 2 minuty. Podawać na ciepło.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20936899/ciasto z liczi/p