Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor werkados
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Ciasto z liczi - składniki:1 / 4 szklanki
oleju roślinnego1 / 2 szklanki
brązowego cukru1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii1/ 4 szklanki
masła lub
margarynystopiony1 szklanka posiekanej liczi2 szklanki
mąki1 łyżka
proszku do pieczenia1 łyżeczka mielonego
cynamonu1 / 4 łyżeczki
soli2
jajka1 szklanka
mlekaCiasto z liczi - sposób przygotowania: W dużej misce wymieszać
mąkę,
proszek do pieczenia,
cynamon i
sól. W innym naczyniu ubić
jajka,
mleko,
olej,
cukier i
wanilię. Mieszać do nawilżenia. Dodać łyżkę
masła, 1 łyżeczkę
brązowego cukru i 1 czubatą łyżkę liczi. Piec w temperaturze 180 stopni C na 25-30 minut. Odstawić na 2 minuty. Podawać na ciepło.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu