ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Ciasto z liczi - składniki:1 / 4 szklanki oleju roślinnego1 / 2 szklanki brązowego cukru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii1/ 4 szklanki masła lub margarynystopiony1 szklanka posiekanej liczi2 szklanki mąki1 łyżka proszku do pieczenia1 łyżeczka mielonego cynamonu1 / 4 łyżeczki soli2 jajka1 szklanka mlekaCiasto z liczi - sposób przygotowania: W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W innym naczyniu ubić jajka, mleko, olej, cukier i wanilię. Mieszać do nawilżenia. Dodać łyżkę masła, 1 łyżeczkę brązowego cukru i 1 czubatą łyżkę liczi. Piec w temperaturze 180 stopni C na 25-30 minut. Odstawić na 2 minuty. Podawać na ciepło.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu