ßßß
 
            
         Składniki:Na ciasto:1,5 szklanki rabarbaru pokrojonego w małą kostkępół szklanki oleju o neutralnym smaku2 szklanki mąki pszennejpół szklanki mlekaszklanka cukru brązowego (może być biały)1 jajkołyżeczka proszku do pieczeniapół łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soliłyżeczka ekstraktu waniliowego (można pominąć)"Posypka"łyżka miękkiego masłapół łyżeczki cynamonułyżeczka brązowego cukruWykonanie:Do miski wrzuć i wymieszaj cukier, jajko mleko i olej. Następnie dodaj resztę składników: mąkę,proszek do pieczenia, sodę, sól i ekstrakt. Ponownie wszystko wymieszaj. Dodaj pokrojony w kostkę rabarbar i znowu mieszanie. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Każdą napełniaj do 3/4 wysokości. Zrób posypkę. Miękkie masło wymieszaj w miseczce z cukrem i cynamonem. Kawałki posypki rozrzuć na każdej muffince. Możesz to zrobić łyżeczką. Podczas pieczenia fajnie się rozpuści. Piecz w temp. 190 stopni przez 20-25 minut.Smacznego!
Składniki:Na ciasto:1,5 szklanki rabarbaru pokrojonego w małą kostkępół szklanki oleju o neutralnym smaku2 szklanki mąki pszennejpół szklanki mlekaszklanka cukru brązowego (może być biały)1 jajkołyżeczka proszku do pieczeniapół łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soliłyżeczka ekstraktu waniliowego (można pominąć)"Posypka"łyżka miękkiego masłapół łyżeczki cynamonułyżeczka brązowego cukruWykonanie:Do miski wrzuć i wymieszaj cukier, jajko mleko i olej. Następnie dodaj resztę składników: mąkę,proszek do pieczenia, sodę, sól i ekstrakt. Ponownie wszystko wymieszaj. Dodaj pokrojony w kostkę rabarbar i znowu mieszanie. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Każdą napełniaj do 3/4 wysokości. Zrób posypkę. Miękkie masło wymieszaj w miseczce z cukrem i cynamonem. Kawałki posypki rozrzuć na każdej muffince. Możesz to zrobić łyżeczką. Podczas pieczenia fajnie się rozpuści. Piecz w temp. 190 stopni przez 20-25 minut.Smacznego!