Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Joanna Tronina-PetitCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)200 g
mąki2
jajka1/2 paczki
proszku do pieczenia125 g
cukru125 g
masłaszczypta
soli250 g startej marchwii60 g
włoskich orzechów1/2 łyżeczki
cynamonuCiasto z marchwią i
orzechami - sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 180°C (th.6).
Mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia,
sodką i
cynamonem.
Jajka ubić z
cukrem na pulchną masę. Dodać
mąkę i roztopione
masło. Delikatnie wymieszać. Na końcu dodać utartą
marchew i posiekane
orzechy. Jeszcze raz bardzo delikatnie wymieszać. Wlać do wysmarowajej
masłem i wysypanej
mąką formy. Piec ok. 50 min.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu