Wykonanie
Przepis znaleziony w internecie.Składniki:ciasto3 szklanki
mąki2
jajka1/2 szklanki
cukru25 dag
masła1 łyżeczka
proszku do pieczenia lub 1/4 łyżeczki
sody1/4 łyżeczki
solimasa1 szklanka zmielonych
orzechów włoskich1 puszka ugotowanego skondensowanego
mlekakawałki ciasta ktore odkroimy od łupinekWłączyć opiekacz do
ciastek, aby sie rozgrzał. Z podanych składników ugnieść ciasto, owinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie z ciasta formować małe kulki wielkosci łyżeczki i przekładać do opiekacza na dolny panel. Połówki orzeszków pieką się około 5-7 min. Przestudzone połówki obrobić oczyszczając skorupki od zbędnego ciasta- nie wyrzucać. Resztki ciasta, rozdrobnione (lub jak u mnie zmielone)
orzechy i
mleko połączyć w jedną masę. Wypełnić upieczone połówki nadzieniem i sklejać tak, by powstały orzeszki.Smacznego :)