Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 18(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka z pełnego przemiału 150 gramów
mąka biała 150 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
soda oczyszczona 0,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
masło 125 gramów
cukier 200 gramów
jajka 3 sztuk
banany rozgniecione 2 sztuk
mleko 60 mililitrów
czekolada ciemna starta 180 gramów
orzechy wloskie posiekane 100 gramówWykonanie:Przesiane obie
mąki wymieszać z proszkiem,
sodą i
solą. Mikserem ubić
masło z
cukrem, aż masa będzie gładka. dodać po jednym
jajku, ubijając mikserem, za każdym razem czekając, aż się całkiem połączy z masą. Stopniowo dodawać
banany, suche składniki i
mleko. Wmieszać łyżką
czekoladę i
orzechy. Ciasto włożyć łyżką do 18 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: