ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 18(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka z pełnego przemiału 150 gramówmąka biała 150 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsoda oczyszczona 0,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptamasło 125 gramówcukier 200 gramówjajka 3 sztukbanany rozgniecione 2 sztukmleko 60 mililitrówczekolada ciemna starta 180 gramóworzechy wloskie posiekane 100 gramówWykonanie:Przesiane obie mąki wymieszać z proszkiem, sodą i solą. Mikserem ubić masło z cukrem, aż masa będzie gładka. dodać po jednym jajku, ubijając mikserem, za każdym razem czekając, aż się całkiem połączy z masą. Stopniowo dodawać banany, suche składniki i mleko. Wmieszać łyżką czekoladę i orzechy. Ciasto włożyć łyżką do 18 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 18(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka z pełnego przemiału 150 gramówmąka biała 150 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsoda oczyszczona 0,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptamasło 125 gramówcukier 200 gramówjajka 3 sztukbanany rozgniecione 2 sztukmleko 60 mililitrówczekolada ciemna starta 180 gramóworzechy wloskie posiekane 100 gramówWykonanie:Przesiane obie mąki wymieszać z proszkiem, sodą i solą. Mikserem ubić masło z cukrem, aż masa będzie gładka. dodać po jednym jajku, ubijając mikserem, za każdym razem czekając, aż się całkiem połączy z masą. Stopniowo dodawać banany, suche składniki i mleko. Wmieszać łyżką czekoladę i orzechy. Ciasto włożyć łyżką do 18 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: