ßßß Cookit - przepis na Bananowe babeczki z czekoladą

Bananowe babeczki z czekoladą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 18
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka z pełnego przemiału 150 gramów
mąka biała 150 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
soda oczyszczona 0,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
masło 125 gramów
cukier 200 gramów
jajka 3 sztuk
banany rozgniecione 2 sztuk
mleko 60 mililitrów
czekolada ciemna starta 180 gramów
orzechy wloskie posiekane 100 gramów
Wykonanie:
Przesiane obie mąki wymieszać z proszkiem, sodą i solą. Mikserem ubić masło z cukrem, aż masa będzie gładka. dodać po jednym jajku, ubijając mikserem, za każdym razem czekając, aż się całkiem połączy z masą. Stopniowo dodawać banany, suche składniki i mleko. Wmieszać łyżką czekoladę i orzechy. Ciasto włożyć łyżką do 18 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6123/Bananowe-babeczki-z-czekolada