Wykonanie
            Moja mała obsesja na punkcie pieczenia muffinek nadal trwa :)Te małe pyszności mają to do siebie, że przygotowuje się je bardzo szybko, ale jeszcze szybciej zjada. Niestety...Ja odruchowo podwajam ilość składników, żeby przyjemność trwała o kilka muffinek dłużej ;)Ale dość tej pisaniny. Biegusem do kuchni: rozgrzewamy piekarniki i działamy!

Składniki:135g 
mąkiniepełna łyżeczka 
proszku do pieczeniapół łyżeczki 
sodyszczypta 
soli1 
jajko155g 
cukru40g roztopionego 
masła2 
banany2 łyżki tłustego 
mleka30g 
mlecznej czekolady--------------------------------------------------------------------------------------------------------Mieszamy ze 
sobą suche składniki: 
mąkę, 
sodę, 
proszek do pieczenia i 
sól.Dodajemy pokrojoną na kawałki 
czekoladę.W drugim naczyniu ubijamy 
jajko z 
cukrem.Dodajemy 
masło, rozgniecione 
banany i 
mleko.Suche składniki łączymy z mokrymi - mieszamy.Masę wykładamy do foremek i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.

Poniżej muffinki uwiecznione "zbiorczo" :)Efekt ten nie utrzymał się zbyt długo, bo muffiny znikały jedna po drugiej!


Przepis na muffiny zaczerpnięty z książki "Gotowanie krok po kroku. Ciasta i desery" autorstwa Marianne Magnier-
Moreno.