Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor elżbieta kliśCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Chlebek 
migdałowy - składniki:12.5 dag 
masła12.5 dag 
mąki12.5 dag 
cukru12.5 dag zmielonych 
migdałów2 
jajkacynamonChlebek 
migdałowy - sposób przygotowania: 
Jaja utrzeć wraz z 
masłem na puszystą masę. Następnie wymieszać pozostałe składniki i dodać do masy. Wszystko dobrze wymieszać i upiec w piekarniku (ok.40 min w temp. 150)Łatwy przepis na odrywany chlebek 
cynamonowyPączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu