ßßß Cookit - przepis na Chlebek migdałowy

Chlebek migdałowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor elżbieta kliś
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Chlebek migdałowy - składniki:
12.5 dag masła
12.5 dag mąki
12.5 dag cukru
12.5 dag zmielonych migdałów
2 jajka
cynamon
Chlebek migdałowy - sposób przygotowania: Jaja utrzeć wraz z masłem na puszystą masę. Następnie wymieszać pozostałe składniki i dodać do masy. Wszystko dobrze wymieszać i upiec w piekarniku (ok.40 min w temp. 150)
Łatwy przepis na odrywany chlebek cynamonowy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17840535/chlebek migdalowy/p