ßßß
Składniki:1 szklanka stopionego masła,1 szklanka cukru,2 szklanki mąki,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,2 jajka,1 tabliczka białej czekolady pokrojonej w kostkę,około 1 szklanki posiekanych orzechów włoskich i migdałów.Wykonanie:W pierwszej misce mieszamy stopione masło z cukrem, a w drugiej przesianą przez sito mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Do maślanej masy dodajemy jajko i mieszamy mikserem, a następnie porcjami wsypujemy mąkę. Wrzucamy czekoladę, orzechy i migdały i mieszamy drewniana łyżką. Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 150 stopni.
Smacznego!Trochę zmieniony przepis z najnowszego numeru KUCHNI (4-2013)